12 June, 2022

Cvijece & Dzepovi

 Na pamet mi je padalo mnostvo pjesama u kojim se spominje cvijece dok sam sila ovu torbu. Kombinacija nekoliko cvijetnih dezena sa mnostvo mali dzepova. Mozda nisu prakticni tako mali dzepovi ali svakako su lijepa dekoracija na torbi.

Ali prvo da predstavim torbu koju sam radila za sebe. Inace ja uvijek nosim prevelike torbe, jer uvijek treba nesto ekstra ponijeti. Ovaj put sam se odlucila za manju torbu sa naravno jednim malim dzepom i to koznim!

Prvobitno sam htjela i "poklopac" ali nije mi bio dovoljno simetrican i malo sam ga predugog izradila, tako da sam ga na kraju ipak skinula sa torbe. Mozda uradim poslije varijantu sa rajfeslusom tj. da se po potrebi moze i staviti.

Moj mali kozni dzep, savrseno se uklapa u ove redove !!

 

Druga kreacija je teksas sa raznim cvijetnim dezenima, malo manjih dimenzija, jer mi to musterija u zadnje vrijeme traze .
Pokusala sam docarati funkcionalnost dzepova ali slike su po obicaju, mozda cak i vise nego obicno, mutne i lose uradjene. Morat cu pod hitno nesto da uradim povodom toga, jer moji radovi puno gube od svog sjaja, predstavljajuci ih ovim mutnim i dosadnim slikama!!!




Lan za ljeto

 Pored teksas platna navise volim lan!

Predivan prirodan materijal koji pored svih svojih prednosti koje pruza i ima, najbolje se kombinuje sa teksas platnom. Lan me fascinira i privlaci tako de se nije jednom desilo da sam kupila odjevni predmet koji ne mogu nositi ali zato je sacinjen od predivnog lana. Na pocetku, kad sam tek pocela torbe da sijem prve kombinacije su bile od lana.

 


Ovo mi je jedna od omiljenih torbi.Tu sam imala i nekoliko tkanih materijala od lana i pamuka a poseban detalj je komadic lana koji je ukrasen heklanjem. Mislim da je torbu kupila zena sto zivi u Grckoj i koja mi se poslije par puta javljala za dalju saradnju od koje na zalost nije bilo nista jer ipak smo mi odsjecena zemlja sa nerealnim  nametina i preprekama koje se samo mogu zamisliti!!!!

Nove torbe su malo jednostavnije ili zapravo samo malo drugacije!


Kozni detalji ne smiju nedostajati a i kais je sa jedne strane sa kozom pojacan

Izgleda dobro, kais nije previse krut i prilicno je lagan.