11 June, 2015

maraton šivenja

Pošto ne volim slikati torbe, nisam baš dobra u tome skoro sam zaboravila da uz prošli post nisam priložila još jednu naručenu torbu.
Uz ove dvije ljepotice ide još jedna. 
Mušterija je htjela na osnovu ove torbe da napravim drugu samo manjih dimenzija što mi je i uspjelo.

Usput sam završila i jednu veliku za plažu, onako po mom ukusu; šarenu na rubu kičastog, prostranu za svaki dan. Može na bazen tj. more a i za šoping je pogodna.




I juče završena je poslednja u ovom maratonu šivenaj. Veom lagana, jednostavna sa dugim podesivim kaišem, nešto za mlađu generaciju.

Karo za sve prilike

Prvu torbu sa karo (crveno-bijeli) dezenom sam napravila prije mjesec dana.

A pošto mi se svidjela kombinacija odlučila sam napraviti još takvih a i jedna mušterija je htjela plavo bijelu kombinaciju. Izrada je zahtjevna, dupli teksas da torbe imaju čvrstinu, mnogo detalja, džepova i svašta nešto što zahtjeva vremena. U planu je još smeđa kombinacija ali  kad stignem................
Prva torba je sa tamnijim teksasom i mnogo detalja.
 Poleđina mi se jako svidja jer torbe inače imaju  bezličnu poleđinu, jer se to ne vidi, ali ipak je ljepše sa malim detaljima.
 Dodatan prostran džep naprijed.

 Pošt je ovo nova mušterija, volim napraviti mali poklon kao što je ovaj mali neseser. Meni ne zahtjeva puno vremena a svako voli te sitnice!
Sledeća torba je svijetliji teksas, nešto malo većih dimenzija ali isto radjena kao prethodna.